Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 20 de juny del 2012

Angor inestable: compte amb el seu diagnòstic clínic!

Indemnitzen a la família d'un pacient que va morir per un infart diagnosticat erròniament.

Per las pèrdua d'oportunitat terapèutica 

L'home tenia tots els factors de risc coronari








El SESCAM i la família d'un pacient mort han aconseguit un acord extrajudicial perquè siguin indemnitzats amb 110.000 euros per negligent assistència sanitària, sol·licitant amb això ambdues parts l'arxiu del procediment ordinari 479/2011 del Jutjat del Contenciós Administratiu nº 1 de Toledo.

L'home va acudir al seu metge de capçalera per dolor toràcic, tos i mocs, sent diagnosticat de catarro. Díes després va acudir novament al metge per dolor en el pit amb esforç tipus anginòs, tos, expectoració dificultosa, dispnea a mitjans esforços i dolor precordial relacionat amb l'esforç.

L'auscultació respiratòria va ser normal i l'electrocardiograma va detectar un bloqueig de la branca dreta. Se li va prendre la tensió arterial que era de 170 / 80. Se li va prescriure una placa de tórax i una analítica (no d'urgències) i en la qual no es van sol·licitar enzims cardíacs, i se li va dir que s'anés a casa.

Tres dies després va morir com a conseqüència d'una cardiopatia hipertrófica izquémica, segons l'informe d'autòpsia. La família va entendre que el seu marit i pare va referir un quadre compatible amb un atac al cor, i que l'electrocardiograma ja mostrava un resultat pel qual s'havia d'haver remès al pacient a urgències per activar el protocol, amb les proves oportunes a càrrec d'especialistes. El pacient tenia tots els factors de risc coronari.

Durant el procediment judicial l'inspector mèdic del SESCAM en el seu informe avala els arguments dels demandants, per concloure dient que “analitzats tots els fets amb posterioritat, sembla evident que el pacient patia un quadre d'angor inestable i erròniament va ser diagnosticat, en primer lloc de quadre catarral, i després d'HTA i es va sol·licitar Rx de Tórax per descartar procés respiratori infecciós agut que pogués justificar el quadre clínic”.



 DOCUMENT D´INTERÈS

Diagnòstic no clínic de la malaltia coronària

Errònia interpretació de la clínica d´un IAM a Urgències

Actualització en la Síndrome Coronària Aguda

Dolor toràcic atípic?

Més informació sobre l´IAM

 





També et pot interessar: