Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dilluns, 9 de juliol del 2012

Guia de recomanacions per a la prevenció de la transmissió vertical del VIH

La transmissió de la mare al fill o filla del virus de la immunodeficiència humana (VIH) és la principal via d'infecció en l'edat pediàtrica.

 

 

.

 .

Es tracta d’una guia adreçada als professionals sanitaris de la xarxa de centres hospitalaris públics i privats de Catalunya.  La transmissió vertical o de la mare al fill o filla del virus de la immunodeficiència humana (VIH) és la principal via d’infecció en l’edat pediàtrica. També és la via de transmissió menys freqüent i la més eradicable. Tot i haver-se aconseguit una reducció dràstica en els darrers anys, es volen reforçar les accions que ja duu a terme tot el personal sanitari implicat en l’atenció de les dones que volen tenir descendència i també el qui fa el seguiment de l’embaràs de les dones seropositives, així com els neonatòlegs i pediatres que atenen els seus fills.

.
La infecció es pot produir durant la gestació, el part i durant el postpart a través de l’alletament matern. El tractament antiretroviral combinat i la decisió adequada de la via del part han situat la taxa de transmissió vertical del VIH per sota de l’1%. Per tal d’evitar nous casos d’infecció del VIH per transmissió vertical, cal identificar totes les gestants infectades, sota el seu consentiment, al més aviat possible. Només així podrem oferir i garantir l’aplicació de totes les mesures necessàries per protegir els seus fills de la infecció.
.
Aquestes recomanacions tenen l’objectiu de millorar i facilitar la informació necessària per als professionals sanitaris de la xarxa de centres hospitalaris públics i privats de Catalunya, especialment de les especialitats de ginecologia, obstetrícia, pediatria, infermeria i infermeria obstetricoginecològica, que són les més implicades en aquest àmbit d’atenció a les dones i el seus fills.
.


 

 

També et pot interesar: