Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dilluns, 13 d’agost de 2012

L´ús de calci associat a vitamina D: augmenta el risc cardiovascular?... i tenen cap benefici?


En aquest treball es presenten les dades dels estudis i revisions sistemàtiques actualitzades que han causat l'alarma sobre l'increment del risc cardiovascular associat amb l'ús suplements de calci.A més per contraposar els beneficis, s'han buscat revisions sistemàtiques sobre l'eficàcia dels suplements de calci en la prevenció de fractures. Es van fer cerques en TRIP database i en Pubmed, actualitzades a 4 d'abril de 2012.


Idees Clau

1.- Hi ha dades que indiquen que els suplements de calci puguin augmentar el risc cardiovascular, però aquests són poc consistents pel que fa a l'ús de calci associat a vitamina D.  Per tant, el calci pot augmentar el risc cardiovascular (però associat a vitamina D no és clar).

2.- No cal suplementar a qui no té deficiència. No hi ha proves que els suplements de calci aportin cap benefici a persones amb un consum dietètic adequat.

3.- La vitamina D en absència es suplements de calci no ha demostrat eficàcia en la prevenció de fractures (RR nova fractura = 1,01; 0,93-1,09), (RR fractura de maluc = 1,15; 0,99-1,33) .

4-- En l'assaig WHI CaD l'ús de calci més vitamina D es va associar a una major risc de càlculs renals (HR = 1,17; 1,02-1,34) (0,35% enfront a 0,30% al any) 10 [NNH = 261; 143-1000 després de 7 anys en tractament].

5.- En persones menors de 70 anys i amb un consum dietètic adequat, els suplements de calci no han demostrat eficàcia en la prevenció de fractures.

6.- La menopausa no és una indicació per a l'ús de calci.

7.- Els ancians fràgils, especialment dones que no surten del domicili, són els que poden beneficiar de la intervenció.

8.- Les dades de factura de maluc i de risc cardiovascular recolzen l'ús associat a vitamina D.També et pot interessar: