Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimarts, 14 d’agost de 2012

L´ús d´analgesia durant l´embaràs


Prevenció de defectes congènits
Idees Clau

1.- Els criteris d´ascensor analgèsic i de sostre analgèsic suposen l'única forma adequada de tractament del dolor matern i això és extensible al tractament de qualsevol patologia durant la gestació.

1.- En l'actualitat venim observant un augment de la tendència a prescriure dosis altes de paracetamol (fins a 3 i 4gr/día) per mal de cap i / o quadres virals estacionals, en dones embarassades. És més, s'utilitzen diversos analgèsics alhora, sense tenir en compte el sostre analgèsic. Aquesta pràctica, a més de ser ineficaç va en contra d'un principi bàsic de la teratologia clínica, que indica que l'efecte advers per al desenvolupament embrionari i fetal és més gran com més fàrmacs s'utilitzin a la vegada.

3.- Els AINEs, per la seva inhibició de la síntesi de prostaglandines, NO s'han d'utilitzar després de la setmana 28 de gestació, perquè poden produir el tancament prematur del conducte arteriós amb la consegüent hipertensió pulmonar i mort fetal.

4.- Els opioides podrien utilitzar, si cap altra alternativa, controlant molt bé la menor dosi que elimini el dolor i evitant, si és possible, les últimes setmanes de gestació, ja que poden produir síndrome d'intoxicació o de deprivació en el nadó. A més, en el cas de administrar opioides, cal vigilar els moviments fetals (que són essencials per al correcte desenvolupament fetal) ja que podrien reduir la seva mobilitat, i si és per períodes llargs, podrien alterar el seu desenvolupament.

5.- Els ergotamínics, utilitzats per a alleujar les migranyes, pel seu acció vasoconstrictora no s'haurien d'utilitzar durant el embaràs. Una bona alternativa són els triptans, ja que actuen com agonistes selectius dels receptors de la serotonina, produint vasoconstricció dels vasos sanguinis cranials i, fins ara, no s'ha observat que tinguin efectes contràctils sobre la vasculatura uterina.
També et pot interessar: