Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 20 de setembre del 2012

Com detectar la malaltia de Parkinson amb una trucada de telèfon



El matemàtic de la Universitat d´Oxford Max Little
està provant en diversos estudis clínics una eina senzilla i econòmica capaç de detectar el Parkinson, amb una precisió del 99% amb una trucada telefònica de 30 segons.







Un dels principals problemes en el diagnòstic de la malaltia de Parkinson és la inexistència de marcadors biològics que permetin diagnosticar-la amb anticipació o fer el seu seguiment.

Max Little ha desenvolupat una aplicació que permet detectar els primers indicis de la malaltia mitjançant una trucada de telèfon. Aquesta es basa en el fet que el Parkinson també afecta a la flexibilitat i mobilitat de les cordes vocals, produint tremolors en la parla que encara que en estadis inicials de la malaltia puguin passar desapercebuts a cau d'orella, en ser analitzats en profunditat mostren distorsions de la veu.

Amb tan sols una trucada de 30 segons es pot establir el diagnòstic. A més, guardant el registre de les trucades és possible fer el seguiment del curs de la malatia.

Max Little explica que entre el 75 i 90 % dels malalts de párkinson pateixen algun trastorn de la veu, sent els més comuns la reducció de la intensitat, roncada, monotonia, veu vetllada i articulació imprecisa.

És per això que  pot ser una eina indolora, barata, ràpida i pràctica de detecció precoç.

Projecte denominat  Parkinson's Voice Initiative 














També et pot interessar: