Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 18 de setembre del 2012

Guia tècnica per a la campanya de vacunació antigripal estacional 2012


CAMPANYA ANTIGRIPAL 2012












Les novetats principals respecte a les campanyes precedents són:

1.- A la campanya de vacunació d’aquesta temporada hi ha canvis en dues de les soques vacunals (A(H3N2) i respecte a les de l’any anterior.

2.- El virus A/Califòrnia/7/2009 (H1N1) pdm09, nova denominació de l’A/Califòrnia/7/2009 (H1N1), representant del virus responsable de la darrera pandèmia gripal, continua estant inclòs en la vacuna antigripal trivalent estacional. Aquest virus es manté força estable, amb poca deriva antigènica, per la qual cosa no ha estat necessari variar la soca a la vacuna.

Les indicacions de vacunació antigripal estacional són les mateixes de la temporada anterior. En el concurs públic per a l’adquisició de les vacunes, els lots de vacunes que han estat adjudicats són Inflexal V, del laboratori Crucell per al lot de vacunes d’immunogenicitat reforçada, i Influvac, del laboratori Abbott per a la vacuna inactivada normal.

Els resums de les característiques de producte de les vacunes antigripals inactivades que es distribuiran aquesta campanya, indiquen que als infants d’edat entre 6 i 35 mesos se’ls poden administrar dosis de 0,25 ml o 0,5 ml. La dosi de 0.5 ml és la recomanada pel programa de vacunacions.

Des de juliol de 2011 s'han comunicat, als Estats Units, infeccions en humans amb una nova variant de virus gripal A(H3N2) d'origen porcí (A(H3N2)v), que inclou un component genètic del virus de la pandèmia de 2009. En el moment de redactar aquesta Guia (20 d’agost de 2012), hi ha 237 casos detectats, la majoria a Indiana i Ohio, però hi ha un total d’onze estats amb algun cas. La majoria de les persones infectades van tenir contacte amb porcs. De tota manera, s'ha informat de transmissió de persona a persona limitada a les llars i a l’entorn de cura infantil. La majoria de les infeccions es van produir en infants i adolescents menors de 18 anys, que van tenir símptomes similars als de la grip estacional no complicada. No s’han comunicat complicacions greus o morts.

Fins ara, no s’han produït casos en persones a la Unió Europea, ni s’ha detectat aquesta infecció en els porcs a Europa. Tenint en compte tot això i el fet que les vacunes antigripals estacionals que són objecte d’aquesta Guia probablement no proporcionaran protecció enfront d’aquesta variant de grip, no s’hi farà cap referència més en aquest document.








També et pot interessar: