Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 30 d’octubre del 2012

Nova versió de Trip 2012


Trip ha estat actualitzat!
















El metacercador TRIP, potser el més complet i conegut, ens presenta una nova web.

Jon Brassey ens ho ha comunicat als quals estem subscrits a aquest important recurs (subscripció gratuïta i molt recomanable). Traduïm les seves paraules:

“Coincidint (aproximadament) amb la nostra recerca 100 milions, estic encantat d'anunciar l'última versió que TRIP ha llançat. És una revisió completa amb un nou disseny (incloent el logo), noves utilitats i algunes eines noves potents (incloent una interfície de recerca segons l'esquema PICO). He gravat un tutorial breu per mostrar algunes de les noves utilitats però és millor probablement que tu mateix provis el lloc web: http://www.tripdatabase.com

Per tant com a clínics, tenim a la nostra disposició 2 excel·lents meta-cercadors gratuïts que ens ajudaran a prendre millors decisions per a la cura dels nostres pacients: Epistemonikos i Trip.

Ara només cal fer-nos preguntes i anar a buscar.

Aquesta nova pàgina de TRIP té una presentació molt més netejada que l'anterior. Manté el codi de colors pel qual el “verd” és el basat en l'evidència, però aquesta vegada és una subtil línia verda davant dels recursos basats en proves.


Podem començar a buscar aquí, o utilitzar el botó adjacent per estructurar la recerca amb el format PICO. En provar ambdues estratègies de recerca, i és clar que el format lliure és més sensible i el format PICO és més específic.







El següent que salta a la vista és la redistribució dels resultats. Ara la columna amb les categories està a la dreta. Segueixen dividint-se els resultats segons el tipus d'evidència (secundària que inclou revisions sistemàtiques, guies, i primària que inclou estudis individuals pertinents), però també s'inclou una part per “filtrar” els resultats sobre la base de l'especialitat, a la data de publicació, o a l'entorn (ex. resultats aplicables per a països en desenvolupament). També al costat de cada resultat, apareix una vista prèvia de cada article, molt similar al que fa Google.


A dalt dels resultats hi ha noves pestanyes que inclouen multimèdia, informació per a pares, etc. En particular una secció de fotos i videos.  








A part, just a dalt dels resultats, hi ha una pestanya (Important papers) per obtenir els articles que més han “agradat” corresponents a la teva recerca.

A més, és nova la possibilitat de, dins de la llista de revisions sistemàtiques relacionades amb la nostra recerca, poder seleccionar la procedència de la revisió (DARE, Cochrane, HTA, etc.), també ho fa amb els resums basats en l'evidència, i amb les guies de pràctica clínica dins de cada país,.




També et pot interessar: