Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimarts, 6 de novembre de 2012

Es descobreix com diagnosticar l'esquizofrènia a partir del moviment ocular


La fiabilitat del mètode, basat en les peculiaritats dels malalts en observar objectes fixos i en moviment, supera el 98%Font originalUn equip de científics ha descobert com diagnosticar l'esquizofrènia a partir d'unes senzilles proves basades en el moviment dels ulls dels pacients. Com ells mateixos recorden, fa més d'un segle que es coneix la relació directa que existeix entre els transtorns psicòtics i les anomalies en aquest aspecte. No obstant, afegeixen que mai fins ara s'havia pogut concloure que aquests moviments oculars podrien ser tan útils a l'hora de determinar si una persona pateix o no la malaltia. La precisió del model dissenyat pels doctors Philip Benson, Sara A. Beedie, Elizabeth Shephard i David Saint Clair, de la Universitat d'Aberdeen, i Ina Giegling i Donen Rujescu, de la Universitat de Munich, supera el 98%, segons detallen en un article aparegut en la revista Biological Psychiatry . L'interès d'aquest grup d'investigadors es focalitza a concretar la validesa del seu mètode en la "intervenció precoç dels principals transtorns mentals" i a "explorar la millor manera de desenvolupar aquest descobriment per que es pugui aplicar a la pràctica clínica". 

Les seves conclusions es deriven dels resultats obtinguts en tres tipus d'assajos: l'habilitat de seguir amb la mirada objectes que es desplacen a escassa velocitat, la capacitat de centrar-se en un element fix sense despistar-se i la denominada "visualització lliure". Els esquizofrènics no poden superar satisfactòriament els dos primers exàmens i, pel que fa al tercer, que consisteix a observar una pantalla amb imatges, s'allunyen del patró comú. 


La mateixa publicació en la que s'ha difós aquest estudi, Biological Psychiatry, va incloure recentment un altre, dut a terme pels membres de dos col·lectius prestigiosos a escala internacional –l'Irish Schizophrenia Genomics Consortium i el Wellcome Trust Casi Control Consortium 2 on s'apuntava el vincle entre una regió del genoma implicada en la funció del sistema immunitari i aquesta malaltia, que en l'actualitat afecta a gairebé mig milió d'espanyols.
 


 També et pot interessar: