Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dilluns, 26 de novembre del 2012

Guia de Pràctica Clínica per a l'atenció de les persones amb esclerosi múltiple


Es presenta la Guia de Pràctica Clínica per a l'atenció de les persones amb esclerosi múltiple














L’Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut (AIAQS) del Departament de Salut de Catalunya i el Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat) han presentat la Guia de Pràctica Clínica per a l’atenció de les persones amb esclerosi múltiple (EM).
 

La Guia dóna resposta a les preguntes més rellevants que es plantegen en la pràctica clínica diària pel que fa al diagnòstic i tractament de l’EM.



La guia ha estat realitzada per l’AIAQS i el Cemcat, amb la participació de més de 80 especialistes catalans, espanyols i internacionals implicats en el maneig de la malaltia, així com representants de societats científiques i associacions de pacients. El document té com a objectiu orientar aquests professionals sanitaris en la presa de decisions i disminuir la variabilitat en l'atenció a les persones amb EM, una patologia que pateixen 8.000 persones només a Catalunya i gairebé 50.000 a tota Espanya. A més pretén proporcionar informació útil a pacients, familiars i cuidadors que els permeti conèixer els aspectes sobre diagnòstic i  tractaments disponibles i implicar-se de manera activa en el procés d'atenció de la seva malaltia.
 
La guia és la primera d’aquestes característiques al nostre entorn i inclou 120 recomanacions i 15 algoritmes de decisió que les integren per donar resposta a 20 preguntes rellevants que es plantegen en la pràctica clínica diària en l'atenció a persones amb EM. S'adreça a professionals de la neurologia, neurologia pediàtrica, neuroradiologia, infermeria neurològica, medicina familiar i comunitària, farmacologia clínica, neurorehabilitació, neuropsicologia, neurofisiologia i oftalmologia que estan implicats en el procés d'atenció a les persones amb EM. La guia aborda aspectes sobre diagnòstic, història natural i tractament modificador del curs de la malaltia, així com el tractament específic dels símptomes associats.



També et pot interessar: