Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

divendres, 4 de gener de 2013

Les patologies prèvies, que empitjoren pel treball han de ser considerades com a accident de treball?

Donç sí: un jutjat considera accident de treball la lumbàlgia d'un treballador amb lesió prèvia

La sentència ha tingut en compte la Guia Tècnica de Manipulació de Càrregues de l'Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball
En aquest sentit sembla que es pronuncia un jutjat d'Eibar que considera accident de treball la lumbàlgia d'un obrer.  El de les lumbàlgies o altres patologies lumbars és un cas freqüent, i també és freqüent que les empreses, i algunes mútues i/o serveis de prevenció, s'obstinin a negar la baixa com a contingència professional, però està clar en la Llei General de Seguretat Social (art. 115.f )


El Jutjat social número 1 d'Éibar (Guipúzcoa), ha resolt mitjançant sentència, que el procés d'Incapacitat Temporal d'un treballador d'una empresa de forja, afectat de lumbàlgia, amb lesió degenerativa prèvia, és derivada d'accident de treball.

El treballador, de 34 anys d'edat, i amb una antiguitat de 14 anys en el lloc, va causar baixa mèdica al gener fins a juny de 2012, després de diagnosticar-li una lumbàlgia i ser tractada per contingència comuna. L'empleat manipula habitualment peces que oscil·len entre 2 i 12 quilos cadascuna i la seva lesió s'ha agreujat des de gener de 2012, en manipular peces de major grandària i pes, de 10 a 12 quilos durant la jornada laboral, arribant a manipular 800 i 900 peces diàries a quatre relleus, per això, segons la sentència "resulta possible que es produeixi un accident de treball durant la jornada laboral de l'11 de gener".

A més, la sentència té en compte la Guia Tècnica de Manipulació de Càrregues de l'Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball (INSHT), que desenvolupa el Decret "considerant que tota càrrega superior a 3 quilos comporta un potencial risc dorsolumbar no tolerable, si es manipula en unes condicions ergonòmiques desfavorables, com són les postures inadequades del treballador, generadors de risc.DOCUMENTACIÓ ANNEXA

Documents i material divulgatiu: Manipulació manual de càrreguesTambé et pot interessar: