Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimecres, 16 de gener de 2013

Una manera divertida de formar-te en Reanimació Cardiopulmonar

La reanimació cardiopulmonar (RCP) és una eina crítica i tremendament eficient ja que permet salvar una vida quan un sap com realitzar-la.
Moltes persones desconeixen com fer la reanimació cardiopulmonar o creuen que és complicat fer-la .
La RCP en realitat no és difícil d'aprendre, però si et trobessis al carrer amb una persona en aturada cardiorespiratoria tot vomitat i amb sang en la boca, realment ho reanimaries amb ventilacions boca a boca i compressions toràciques?

És per això que institucions internacionals com l'American Heart Association i la British Heart Foundation s'han preocupat per promoure la RCP i fer el seu aprenentatge molt més senzill.
Actualment promouen la RCP només amb les mans de tal forma que les persones siguin més proclius a fer RCP al no haver de realitzar la ventilació boca a boca.

Per a això han publicat videos formatius amb personatges televisius com l'actor i ex-futbolista Vinnie Jones o l'actor i mèdic Ken Jeong.
Idees Clau 
l'Associació Americana del Cor, en les seves recomanacions del 2012, va voler simplificar les coses , i només recorda que són necessàries 3 coses davant una situació de parada cardiorespiratòria, oblida't, de moment del bóca a boca, només és necessari:
1 - Trucar al 112

2 - Fes compressions toràciques forta i ràpides
3 - Fes-ho al ritme de la cançó dels Bee -Gees " Staying Alive"


  DOCUMENTACIÓ ANNEXA