Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 7 de febrer del 2013

El millor vídeo científic del món en el 2012


La Fundació Nacional de Ciències d'EUA i la revista Science premien un vídeo científic del Barcelona Supercomputing Center que mostra com funciona el cor humà












Un vídeo que mostra com funciona el cor humà realitzat en el Barcelona Supercomputing Center (BSC) ha estat triat per la Fundació Nacional de Ciències d'EUA i per la revista Science com el millor vídeo científic del món en el 2012.

El vídeo ha estat realitzat en el marc del projecte d'investigació Alya Xarxa, que combina les tècniques de ressonància magnètica i les de la supercomputació per crear un model informàtic del cor humà.

En la investigació participa l'hospital de Sant Pau i està destinada a millorar la comprensió del cor humà, un òrgan que encara sorprèn a metges i científics per la seva complexitat. “L'objectiu del projecte Alya Xarxa a llarg termini és millorar la comprensió i el tractament de les malalties cardíaques, així com simular per ordinador l'acció de nous fàrmacs en el cor”, declara el físic Fernando Cucchietti, que dirigeix l'equip de visualització del BSC.

Amb una durada de poc més de quatre minuts, el vídeo ha estat triat com el millor de l'últim any pel jurat d'experts del Premi Internacional de Visualització de Ciència i Enginyeria. L'obra també ha quedat en primer lloc en la votació popular convocada per l'organització del premi a través d'internet.