Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dilluns, 25 de març del 2013

Es va aprovar el calendari 2014 únic de vacunes!









Calendari Comú de Vacunació Infantil 21 de març de 2013

 
 
Segons la pàgina del Ministeri, el calendari aprovat pel Consell Interterritorial aquest 21 de març de 2013 ha quedat així:
 
 
 
Comunicat Twitter
 
Comunicat Oficial



ESTAT ANTERIOR AL 21 DE MARÇ DEL 2013 
 
Darrer calendari 2012
 
Calendari segons les CCAA
 
  
 
Novetats
 

L'acord aconseguit avui és una continuació de l'adoptat al febrer de l'any passat. En aquest moment, es van acordar les pautes de vacunació per a les vacunes de l'hepatitis B, diftèria-tètans-tosferina, haemofilus influenzae i polio, així com la triple vírica i la dosi de reforç de tètans i diftèria.
Quedaven pendents de valoració tècnica quatre vacunes: tosferina, virus del papil·loma humà, meningococ C i varicel·la. 
Les principals modificacions que podem trobar corresponen a varicel·la, meningococ C i Virus del Papil·loma Humà.
Varicel·la
Es egueixen les recomanacions del Consell Interterritorial de 2005: està indicada en grups de risc o en adolescents sense antecedents de vacunació o malaltia. Per tant, es fixa l'edat de vacunació en 12 anys per a la població general. La pauta de vacunació, com estableix la fitxa tècnica, ha de ser amb 2 dosi.
L'edat d'administració de la vacuna de la varicel·la a aquells nens no vacunats prèviament o que no hagin passat la malaltia s'estableix finalment als 12 anys. 
Anteriorment existia un ampli ventall en l'edat d'administració, podent administrar-se, segons la comunitat, des dels 10 fins als 14 anys.
Vacuna de la tosferina
Se seguirà administrant amb la pauta actual. És a dir, als dos, quatre i sis mesos d'edat, amb dosi de record als 18 mesos i als sis anys. 
Meningococ C
A partir de l'1 de gener de 2014 i segons l'acordat ahir: 
• A partir de l'1 de gener de 2014, tots els nens nascuts en l'any rebran una dosi als 2 mesos, una segona als 12 mesos i una tercera als 12 anys.
• A partir de l'1 de gener de 2014, s'eliminarà la dosi corresponent als 4-6 mesos, de manera que les següents dosis seran als 12 mesos i als 12 anys d'edat.
• A partir de l'1 de gener de 2014 tots els nens rebran una dosi a mesura que vagi complint els 12 anys, independentment de les dosis prèviament rebudes i sempre que no hagin rebut cap amb 10 o més anys.
• Entre l'1 de gener de 2014 i el 31 de desembre de 2016 els nens nascuts en els anys 2000, 2001 i 2002 rebran una dosi als 14 anys sempre que no hagin rebut cap amb 10 o més anys. 
Virus del Papil·loma Humà (VPH)
Ocorre alguna cosa semblant a la varicel·la. Anteriorment l'edat d'administració era diferent segons la comunitat, podent administrar-se entre els 11 i els 14 anys. Amb l'entrada en vigor del nou calendari vacunal s'administraran tres dosis de VPH als 14 anys.
S'ha acordat, para dins de dos anys, revisar en la Comissió de Salut Pública l'edat de vacunació tenint en compte el context i les cobertures de vacunació.
El calendari ha quedat establert d'aquesta manera com a norma general, sempre amb la consideració de les excepcions que per motius epidemiològics es produeixin.