Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dilluns, 15 d’abril de 2013

AdverseEvents: cercador de aconteiximents adversos

Una reacció adversa a medicament o RAM és un efecte no desitjat que es produeix en un pacient en ser tractat amb un o diversos medicaments. Es sol denominar també efecte secundari.


Les reaccions adverses es classifiquen en:

Esperades o tipus A, quan la reacció es produeix pel mateix efecte farmacològic del medicament, però exagerat.

Inesperades o tipus B, quan és una reacció poca comuna no relacionada amb l'efecte farmacològic i que es produeix per una susceptibilitat particular del pacient al fàrmac. Exemples: reacció al·lèrgica a penicil·lina o leucopènia produïda per clozapina.

També es poden dividir en lleus o tolerables i en greus, fins i tot letals.

Adverse Events desenvolupat un algorisme que neteja els registres i facilita l'accés a la informació a través d'una senzilla recerca. D'aquesta forma, 200.000 noms de medicaments es van reduir a 4.500. El servei bàsic és gratuït i l'accés a informe complets costarà 10 dòlars al mes. La base de dades comprèn milers de malalties i efectes secundaris des de 2004