Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dijous, 2 de maig de 2013

Actualitzacions en Fibromiàlgia
Idees Clau


1.- La fibromialgia és una patologia que constitueix un diagnòstic d'exclusió i per tant es converteix en un repte diagnòstic pel metge.

2.- Fins i tot  s'associa amb altres trastorns reumatològics  o psiquiàtrics i tendeix a dificultar més la seva correcta identificació.

3.- Recentment ha canviat el sistema de punts dolorosos per un esquema diagnòstic més integral que inclou fatiga, trastorns del somni i cognitius, amb la qual cosa es deixa veure la importància d'una adequada identificació de la malaltia i un abordatge multidisciplinari per millorar la qualitat de vida d'aquests pacients.

4.- L'examen dels punts sensibles es substitueix per un índex de dolor generalitzat(WPI) i severitat dels símptomes (SS). Els nous criteris apareixen en una llista de comprovació de símptomes que s'espera sigui més adequat per al seu ús en atenció primària.

5.- L'examen físic complet se segueix recomanant juntament amb altres proves de diagnòstic per identificar les causes dels símptomes, a més de la fibromialgia.