Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 19 de juny del 2013

Teleúlceres: projecte premiat de l’ICS i d’Althaia per millorar l’atenció a pacients amb ferides cròniques


Un projecte de l’ICS i d’Althaia per millorar l’atenció a  pacients amb ferides cròniques, premiat en un congrés  de referència


.
.




El projecte Teleúlceres aplica els principis de la telemedicina i coordina professionals de l’atenció primària i l’hospitalària.


Una comunicació científica sobre el projecte Teleúlceres, que desenvolupen conjuntament professionals de l’Institut Català de la Salut (ICS) i de la Fundació Althaia, ha estat guardonada amb el Primer Premi en Comunicació Oral, en el XXV Congrés Nacional d’Infermeria Vascular i Ferides.
.
Es tracta d’un projecte que busca millorar la qualitat assistencial que es dóna als pacients amb úlceres mitjançant l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), cosa que ha permès atendre els pacients en el seu domicili mateix o en el seu centre d’atenció primària, en lloc de fer-ho a l’atenció hospitalària, i ha aconseguit reduir el temps d’espera per a la resolució de consultes en aquesta matèria. El treball va ser defensat per la infermera gestora de casos de cirurgia vascular i experta en ferides cròniques d’Althaia, Ascen Navarro.
.
Teleúlceres és una consulta virtual, atesa per infermeria, on es visiten per via telemàtica pacients amb ferides cròniques que presenten algun problema o complicació i que, habitualment, es deriven a l’atenció hospitalària. Els professionals d’infermeria d’atenció primària fotografien la lesió i envien la imatge digitalitzada, juntament amb la història clínica del pacient, a la infermera gestora de casos experta en úlceres d’Althaia a través del sistema informàtic utilitzat a l’atenció primària (l’Estació clínica d’atenció primària [ECAP]).
.
La infermera revisa el cas, en fa una valoració i, mitjançant el sistema informàtic, respon al professional d’infermeria d’atenció primària, enviant-li les recomanacions pertinents de maneig i seguiment de  la lesió i detallant-li el pla terapèutic que li recomana que segueixi.
.
El projecte va començar a implantar-se a finals de 2012 i hi estan implicats professionals del Servei de Cirurgia Vascular d’Althaia i dels diferents centres d’atenció primària de l’ICS a les comarques del Bages, el Berguedà i el Solsonès.





INFORMACIÓ ANNEXA


Poster presentat a les Jornades de Salut i i que fa un breu resum del contingut i explica molt bé el projecte













3 comentaris:

Josep Vidal Alaball ha dit...

Com a co-autor del projecte us vull agrair que ens hagueu pencionat en el vostre bloc. És un projecte molt innovador i ens agrada molt que en feu difusió.

Només vull aclarir que el pòster que heu posat al vostre bloc no és el del premi, sinó el quin varem presentar en la Jornada sobre el Pla de Salut. De totes maneres el pòster és perfectament vigent i explica molt bé el projecte
Moltes gràcies de nou

Josep

Ascen Navarro ha dit...

Hola,
Moltes gràcies pel reconeixemet al publicar la noticia en el bloc i per la difusió.
El nostre projecte "TELEÚLCERES" està liderat per un grup compartit entre professionals de A. Primària i A Hospitalària Especialitzada i això està essent una vivència gratificant i alliçonadora. Estem gestant una format nou d'atenció a pacients i també una cultura d'interacció intersectorial molt positiva.
Moltes gràcies
Ascen Navarro, Infermera Gestora Ferides Cròniques, Fundació Althaia

anna alba ha dit...

Moltes gràcies per la informació i la iniciativa.

Aquest servei està vigent actualment?

I en el cas d'una pacient amb problemes d'úlceres arterials i quadre diabètic que viu a Ripoll quina seria la via idònia per beneficiar-se d'aquest servei per fer consultes?

Moltes gràcies