Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dijous, 17 d’octubre de 2013

Nova Guía NICE: prova de diagnòstic de calprotectina fecal per a les malalties inflamatorias de l'intestíIdees Clau

1.- La Calprotectina fecal és una substància que s'allibera en els intestins quan hi ha inflamació.

2.- La seva presència pot significar que una persona té una malaltia inflamatoria de l'intestí tal com són la malaltia de Crohn o la Colitis Ulcerosa. 

3.- Aquesta clínica pot causar símptomes similars a la síndrome de l'intestí irritable. No obstant , la malaltia de Crohn i la Colitis Ulcerosa poden també causar símptomes prou greus com per a una cirurgia major necessaria, per la qual cosa és important distingir entre ells i la síndrome de l'intestí irritable. 

4.- Moltes persones amb la síndrome d'intestí irritable tenen proves complementàries i investigacions hospitalàries invasives i innecessaris abans es diagnostiqui la seva malatia. L´ús de les prova de calprotectina fecal pot significarar que la majoria de les persones amb síndrome d'intestí irritable seran diagnosticats i sense la necessitat d'aquestes proves.