Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dijous, 19 de desembre de 2013

Dotze societats científiques presenten recomanacions professionals per evitar 50 intervencions mèdiques innecessàriesDotze societats científiques han presentat 50 recomanacions sobre intervencions mèdiques innecessàries. La iniciativa parteix del projecto Compromís per la Qualitat de les Societats Científiques a Espanya.

L'objectiu del projecte és disminuir les intervencions que no han demostrat eficiència (o que aquesta és escassa o dubtosa) i que no són cost-eficients.

La semFYC, al costat de les altres dues societats científiques del primer nivell assistencial, SEMG i SEMERGEN, ha participat amb cinc recomanacions en Medicina de Família i Comunitària, que són:

No sol·licitar densitometría de forma rutinària en dones postmenopàusiques per valorar el risc de fractura osteoporòtica, sense realitzar abans una valoració de factors de risc.

No utilitzar la teràpia hormonal (estrògens o estrògens amb progestàgens) amb l'objectiu de prevenir la malaltia vascular en dones posmenopàusiques.

No usar tires reactives i glucòmetres en pacients diabètics tipus 2 en tractament amb fàrmacs orals no hipoglucemiants, excepte situacions de control glucèmic inestable.

No realitzar de forma sistemàtica la determinació de PSA a individus asintomàtics sense antecedents familiars de primer grau de càncer de pròstata.

No emprar la rifampicina juntament amb pirazinamida per la seva elevada toxicitat per a la quimioprofilaxi primària de la tuberculosi en les persones inmunocompetents.


El projecte serà difós a la població i als professionals per conscienciar-los i corresponsabilizarlos de l'ús dels recursos. Es poden consultar les 50 recomanacions fetes per les dotze societats científiques en la web del Ministeri.