Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimecres, 8 de gener de 2014

Segueixen els Metges de Família les Guies de Pràctica Clínica en el maneig de la lumbàlgia?


RESUM:

1.- En aquest temps al 76% dels pacients no se'ls va investigar la causa subjacent (proves complementàries o derivació a especialista), 

2.- En el 21,7% se'ls va realitzar radiografies, en el 5,5% RMN i en el 4% TAC, així com el 20,4% se'ls va enviar al segon nivell. 

3.- El 93,3% de tots els pacients van rebre alguna medicació, i en aquests el 88.3% AINES, el 6,3% paracetamol, el 10,4% paracetamol combinat amb codeína, i el 9% relaxants musculars. 

4.- El 17,1% se'ls va prescriure fisioteràpia (bàsicament massatges).

5.- Segons això només el 50% dels MF van seguir les indicacions de les GPC però no íntegrament, l'altre 50% no les van seguir en absolut. Això adona que tant en els processos crònics (diabetis, hipertensió,...) com a aguts (infeccions, lumbàlgies, ...) el metge del primer nivell segueix el seu propi critero més que el que dicten les GPC.


Article i font original: Quid pro quoPosat a la Plataforma LABORCAT: Per visualitzar-la fes clic al següent enllaç: http://ecatalunya.gencat.cat/ecatURL/contents/7BFp