Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 9 de gener del 2014

Vacunació de les dones embarassades contra la tos ferina


Informació sobre la Tos ferina
En els darrers anys la tos ferina s’està comportant com una malaltia re-emergent en nombrosos països del nostre àmbit socioeconòmic. Per aquest motiu s’han proposat diferents estratègies d’intervenció amb l’objectiu de disminuir d’incidència de la malaltia i de manera especial en el grup de població que resulta mes vulnerable, els infants durant el primer any de vida, i especialment durant els primers mesos, quan encara no han desenvolupat la immunitat induïda per la vacunació.
Entre les principals recomanacions es troben la vacunació enfront de la tos ferina dels adolescents i adults, incloent embarassades durant el tercer trimestre de gestació, així com l'estratègia del niu. També es recomana la vacunació del personal sanitari (prioritàriament els que estiguin en contacte amb nens i embarassades) i dels cuidadors de guarderies.
L’Agència de Salut Pública de Catalunya, seguint la recomanació del Consell assessor de Vacunacions, i d’acord amb les altres Societats Científiques implicades, ha decidit posar  en marxa la recomanació de vacunació a les embarassades de la vacuna contra la tos ferina (vacuna dTpa) a partir de la 27 setmana de gestació (preferiblement entre setmana 27 i 36)  en cada embaràs, així com mantenir la recomanació de vacunació  al personal sanitari en contacte amb infants i embarassades.