Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 26 de febrer del 2014

Nocions e informació sobre Bioètica




A cops pensem que l’Ètica, més concret la Bioètica, basada en la Filosofia, es una disciplina lluny de la nostre feina diària en el mon sanitari i que confluïm en ella al moment d’adoptar decisions cruentes al voltant de la mort. Pensem també que es un tema feixuc i que cal formació específica.

L’objectiu d´aquesta entada és donar informació sobre coses que ens afecten en el dia a dia i la visió des el punt de vista de la Bioètica.

Intentarem aportar material que ens ajudi a moltes de les reflexions diàries, notícies d’actualitat sobre temes punyents i algun recurs lúdic sobre el tema comentat.

Acceptarem amb gust els comentaris, critiques i  suggeriments i donarem suports si se’ns plantegen dubtes, sempre que siguem capaços o cercarem informació.

Idea original i autora de l´entrada, Montse Espuga, Metge de Família, membre del Grup d’Ètica Pare Claret  EAP 6A i B ICS. Barcelona   grupeticapareclaret@gmail.com



Per iniciar-nos us volem proposar 3 apartats d´interès:


1.- Una lectura sobre els Principis de la Bioètica

Es un article del Professor Joan Mir i Tubau de la Universitat de Vic i l’institut Borja, que de manera clara centra el tema.




2.- Notícia relacionada amb Bioètica: Un regal. Sense comentaris, només llegir.




3.-  El Jardinero fiel

Pel·lícula britànica del 2005, dirigida por Fernando Meirelles i protagonitzada per Ralph Fiennes y Rachel Weisz. Està basada en la novel·la homònima de John Le Carré, a l’hora està basada uns assajos il·legals en nens nigerians per empreses farmacèutiques als 90.

Opinió: No deixa de ser una pel·lícula americana, però un pel atípica. Fa pensar en coses que passen al mon global, organitzades a un lloc i patides a un altre, i ens fa preguntar si cal que tinguem present la Ètica en el dia a dia. De pas una història d’amor tampoc convencional, i Àfrica...