Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dilluns, 31 de març de 2014

Com es produeix la fibril·lació auricular? Una imatge val més que mil paraules
Idees Clau

1.- La fibril·lació auricular consisteix aparentment en una sèrie d'impulsos desordenats acumulatius que produeixen canvis permanents en el ritme sinusal normal del cor, com a alteracions anatòmiques, bioquímiques i electrofisiològiques. 

2.- La dilatació progressiva de les aurícules provoca estasis i acumulació de sang. Així mateix, la fibril·lació auricular afavoreix la hipercoagulabilitat, que pot agreujar-se amb la prolongació dels episodis.

3.- A més, molts pacients presenten palpitacions i angina. 

4.- L'ictus és la complicació més temuda a més de la formació de trombes, una pluja contínua de microembòlies que poden ocasionar defectes cognitius.

5.- Amb el temps, pot alterar-se la funció ventricular esquerra, amb aparició de dispnea, intolerància a l'exercici i astènia. 

6.- La miocardiopatía provocada per la fibril·lació auricular comença en poques setmanes i pot ser irreversible.

7.- La recerca sobre el mecanisme i els efectes de la fibril·lació auricular ofereix perspectives importants.

8.- L'objectiu estratègic ideal en relació amb la fibril·lació auricular consisteix a aconseguir un ritme sinusal mantingut i a llarg termini.