Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimecres, 5 de març de 2014

Prescrire publica la llista de medicaments nocius, ineficaços o inservibles, entre ells tots els de la malaltia d'Alzheimer


Els metges pensem que tenim una informació fiable dels laboratoris farmacèutics a l'hora de prescriure un tractament farmacològic, però moltes vegades amb el que expliquen és amb una informació esbiaixada que els indueix a receptar medicaments més cars que els ja provats pensant que són més eficaços.

El passat mes de setembre, el Centre Edmond Safra d'Ètica de la Universitat d'Harvard, va publicar en el Journal of Law, Medicine & Ethics, un article Institutional Corruption and the Pharmaceutical Industry, en el qual setze autors descrivien com funciona aquesta corrupció, que impedeix que l'interès sanitari general prevalgui sobre el particular de les empreses.

Aquest any hi ha un esment negatiu molt rotund als fàrmacs que prenen malalts d'Alzheimer, que són d'una eficàcia mínima i transitòria, i que deixen als malalts exposats a efectes indesitjables, sobretot en combinació amb uns altres. Han inclòs en la llista als medicaments Aricept, Reminyl i Exelon, o uns altres que continguin donezepil, galantamina i rivastigmina, respectivament com a principis bàsics. També és considerat negatiu el Memantina, d'Ebixa o altres marques. En el tractament de Parkinson hi ha un altre forat negre, com és el Tolcapone, de Tasmar.

Font original: SALUD Y FÁRMACOS