Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 14 de maig del 2014

Hepatitis C: es cura el 96% dels pacients sense cirrosis




Hospital Germans Trias i Pujol. Can Ruti

Un assaig clínic de fase III en què ha participat l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona ha aconseguit curar l'hepatitis C en un 96% de pacients sense cirrosi no tractats prèviament, una xifra que s'eleva al 99% en els casos de genotip 1b, que és el més comú a Europa i afecta 50.000 catalans.

   Els resultats, publicats en la revista 'The New EnglandJournal of Medicine', procedeixen d'haver testat fàrmacs de tercera generació en 700 pacients sense cirrosi no tractats prèviament, que s'estima que són com a mínim la meitat dels afectats, ha informat aquest dimarts l'hospital en un comunicat.

   Concretament, l'assaig ha investigat l'eficàcia i la seguretat de la teràpia combinada dels fàrmacs ABT-450/r, 'ombitsavir' i 'dasabuvir', un trio que els últims dies s'ha demostrat que funciona en pacients amb cirrosi; ara, els investigadors han demostrat que també és positiu en pacients sense aquesta patologia associada.

   L'assaig clínic també ha investigat l'eficàcia del tractament afegint o prescindint d'un quart fàrmac, la 'ribavirina', utilitzada en les teràpies de primera i de segona generació, en les que es combina amb interferó.

   La 'ribavirina', que causa alguns efectes adversos, com nàusees, insomni, pruïja, augment de la bilirubina i reducció de l'hemoglobina, s'ha demostrat més eficaç en els casos de malalts europeus.

   El responsable del Servei de l'Aparell Digestiu de l'Hospital Germans Trias i Pujol, Ramon Planas, ha explicat que els fàrmacs de tercera generació "tallen d'arrel" totes les conseqüències que pot tenir la malaltia, com la cirrosi i la necessitat d'un trasplantament de fetge.

   El tractament s'administra per via oral, té una durada de 12 setmanes i la seva tolerància és "excel·lent", segons ha dit Planas, que ha afegit que gairebé cap pacient dels quals participaven a l'assaig l'han abandonat