Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimarts, 10 de juny de 2014

Criteris clínics bàsics sobre les alteracions ungueals

Les alteracions ungueals constitueixen aproximadament el 10% de la patologia dermatològiques i la simple inspecció de les ungles ens revelen el seu llenguatge. A través de la inspecció podem conèixer part de la personalitat o costums del pacient, intuir si aquesta alteració forma part d'una malaltia sistémica o jugar a descobrir un traumatisme sofert uns mesos abans. 

Descriure l'alteració pot ser més o menys fàcil, ara bé, relacionar-la amb la patologia causal és molt difícil, sent necessari en ocasions, a més de la clínica, recórrer a mètodes de laboratori (cultius, biòpsies). El mateix podíem dir del tractament, que en ocasions és desconcertant, precisant de la col·laboració dels nostres companys dermatòlegs. 

Font original:  El desembarco de la flota