Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 29 d’agost del 2014

Resum pràctic de la Nova Gestió de l’ Incapacitat Temporal (IT): comunicats de confirmació i informes

RD 625/2014 del 18 de juliol BOE del 21 de juliol 2014

Esquema-resum dels comunicats de confirmació i informes mèdics




7 comentaris:

Unknown ha dit...

Merci Miquel

Miguel Molina ha dit...

Hola Jordi,

Em sembla que aquest organigrama encara s'insisteixi que és per disminuir les visites no sanitàries augmentarà la càrrega burocràtica amb una certa descordinació per a l'usuari,Mútua,Empresa i la resta d'agents implicats.
El tema dels informes del Metge d´Atenció Primària és una assignatura pendent

Satelit ha dit...

Hola Miguel,
No acavo d'entendre el significat de la linea verda ni la vermella. Respecte l'informe...a qui van dirigits? a la mutua, al ICAM o al INSS. Finalment: per aplicar l'esquema caldra un llistat que correlacioni motiu de baixa i dies standard de baixa... això ja existeix?
Gràcies per avançat...

Miguel Molina ha dit...

„Es tracta d´un “despropòsits” de realitzacions d´informes. A més cada dos documents de confirmació…. més informes.

Linea verda: metge vermella: Metge+ICAM

De manera escrita:

Informes complementaris i de control (art. 4)
● En les baixes amb durada estimada superior a 30 dies naturals, amb el segon document de confirmació, el metge d’EAP farà un informe mèdic amb la següent informació: les seves patologies, el tractament prescrit i les proves complementàries en relació a la patologia de la baixa, l’evolució de la seva patologia i la seva incidència sobre la seva capacitat funcional .
En el cas de que un procés amb durada inferior a 30 dies, s’allargui, el següent document de confirmació de baixa anirà amb l’ informe mèdic.
S’actualitzaran els informes mèdics cada dos documents de confirmació de baixa.
● Quan la baixa superi el trimestre el metge amb el suport de l’ICAM farà un informe de control que justifiqui la continuació de la baixa.
● Els inspectors de l’ICAM i els professionals de les mútues, tindran accés als informes mèdics complementaris, als informes de control i les seves actualitzacions i a les proves mèdiques realitzades o programades en relació a la IT.
● També els inspectors de l’ICAM podran accedir per via telemàtica a la documentació clínica d'atenció primària i especialitzada del treballador

Miguel Molina ha dit...

Se m'oblidava.
L'ICAM i l'ICS estan preparant l'aplicatiu e-CAP perquè sigui més fàcil (diagnòstics-ocupació laboral-durada) i la informació surti al moment de realitzar la baixa i els documents de confirmació.
Per cert, la durada estimada ja sortia en l'e-cap i en l'actualitat.

Bé....més i més informes. Una pressió més al Metge de Família

Satelit ha dit...

Gràcies Miquel... m'alegra lo de quel ecap es modifiqui al respecte... potser alleugera la cantitat d'informes que s'hauran de fer...

Isabel Ramírez ha dit...

Hola Miquel!
Sóc metgessa del treball a dos serveis de prevenció propis.
Al vostre procediment, trobo a faltar on consulteu la informació del professiograma del treballador. On consulteu les dades bàsiques dels riscos laborals? o només teniu la denominació del lloc de treball?