Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

divendres, 17 d’octubre de 2014

Nova Guia NICE sobre l’Esclerosi Múltiple
El NICE acaba de publicar la darrera guia sobre el tractament dels brots i d’alguns símptomes de l’esclerosi múltiple. Al número del BMJ del 8 d’octubre se’n resumeixen les principals recomanacions (BMJ 2014;349:g5701). 

Per al tractament dels brots, es recomana la metilprednisolona 0,5 g al dia per via oral durant 5 dies, i considerar la metilprednisolona per via intravenosa durant 3 a 5 dies com una alternativa en cas de fracàs o d’intolerància als corticoides orals o de recaiguda greu que requereix ingrés a l’hospital. Per al tractament de l’espasticitat, el baclofèn o la gabapentina es consideren de primera línia. No es recomana la fampridina ni el Sativex, ja que no es consideren cost-efectius.