Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimecres, 5 de novembre de 2014

Com ajudar els pacients a deixar de prendre fàrmacs hipnòtics i sedants

Material per al pacient

De TerapICS (nº8) publicat per la Comissió farmacoterapèutica del ICS

El consum de fàrmacs hipnosedants és molt elevat, i es concentra en la gent gran, sovint en associació amb altres depressors de sistema nerviós central. Es calcula que a Catalunya més d’un 8% de les fractures clíniques són atribuïbles a medicaments hipnosedants (unes 750 fractures de coll de fèmur a l’any).1

Els fàrmacs hipnòtics i sedants (benzodiazepines i altres) augmenten el risc de caiguda i fractura,2 el risc d’accidents de trànsit,3 la incidència de pneumònia4 i la mortalitat.5,6 A més, un estudi recent ha suggerit que incrementen el risc de demència.7 La prevenció de les caigudes i fractures induïdes per medicaments és una de les prioritats de seguretat de la CFT.

En aquesta entrada hi tractem de la retirada de fàrmacs hipnosedants en gent gran que en pren de manera crònica.INFORMACIO ANNEXA