Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dilluns, 9 de març del 2015

Els llegums ajuden a reduir un 14% el risc d'angina de pit

Resultat d'imatges de els llegums


Una dieta rica en llegums redueix un 14 % les possibilitats de sofrir un infart o una angina, segons un metanálisis de 27 treballs realitzats a Amèrica, Europa i Àsia, que es publica en  “American Journal of Clinical Nutrition i que va aglutinar a 501.791 participants.

Segons els resultats, la reducció s'obté amb quatre racions setmanals de 100 grams de llegums. L'anàlisi afegeix que el consum de fruita seca (quatre racions de 28 gr setmanals) s'associa a una reducció del 24 % del risc de morir per cardiopatia isquémica, una reducció del 22 de sofrir cardiopatia isquémica i una reducció del 13 de diabetis.


En la mateixa línia, un metanálisis de 26 estudis realitzat per la Universitat de Torontó, que es publica en Canadian Medical Association Journal, estableix que les persones que mengen llegums una vegada al dia (130 g/dia) durant una mitjana de sis setmanes, redueixen els nivells de colesterol LDL en 0,17 mmol/L, la qual cosa equival a una reducció del 5 %, i a una reducció potencial de mort per malaltia cardiovascular d'entre el 5 i el 6 %. La reducció del colesterol sembla major en homes.