Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 17 de març del 2015

Informe avaluació dels riscos per a la salut humana a l'àrea dels camps electromagnètics (CEM).

Resultat d'imatges de camps electromagnètics (CEM).




Noves proves científiques en l'avaluació dels riscos per a la salut humana a l'àrea dels camps electromagnètics (CEM).


El present dictamen actualitza les noves informacions disponibles i presta especial atenció a les zones on es van identificar importants llacunes de coneixement. A més, s´abordan els mecanismes d'interacció biofísics i el paper potencial dels companys de l'exposició a factors d'estrès ambientals .

Els resultats de les recerques científiques actuals indiquen que no hi ha efectes adversos per a la salut evidents si l'exposició es manté per sota dels nivells recomanats per la legislació de la UE. En general, els estudis epidemiològics sobre l'exposició a CEM de radiofreqüència no mostren un augment del risc de tumors cerebrals. D'altra banda, no indiquen un major risc d'altres tipus de càncer de la regió del cap i el coll.


Estudis anteriors també van suggerir una associació de CEM amb un major risc de la malaltia d'Alzheimer. Nous estudis sobre aquest tema no van confirmar aquest enllaç.

Els estudis epidemiològics d'exposició associat a camps de Freqüència Extremadament Baixa (ELF), de vida a llarg termini en les proximitats de línies elèctriques a una major taxa de leucèmia infantil. 


No hi ha mecanismes que hagin estat identificats i sense el suport dels estudis experimentals podrien explicar aquests resultats, els quals, juntament amb les deficiències dels estudis epidemiològics impedeixen una interpretació causal.


Quant a la hipersensibilitat als CEM (intolerància ambiental idiopática atribuït als CEM), les recerques mostren consistentment que no existeix un vincle causal entre els símptomes reportats i exposició als CEM.

Font original: CCRSERI (Comitè Científic dels Riscos Sanitaris Emergents i Recentment Identificats), els efectes potencials sobre la salut de l'exposició a camps electromagnètics (CEM) 27 de gener de 2015.



DOCUMENTS



Enllaç a la noticia a la web de Seguretat i Salut Alimentària de la Comissió Europea. (en anglès)
Enllaç a un resum del dictàmen (en castellà, 1 pàg. o,1 Mb)
Enllaç al dictamen (en anglès, 288 pàgs. 2,7 Mb)