Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 10 de març del 2015

Nova guia actualitzada sobre el tractament farmacològic de la migranya

Resultat d'imatges de migranya


Els fàrmacs més adequats per al tractament de les migranyes apareixen en una guia actualitzada que ha elaborat l'American Headache Society. Els investigadors van revisar la bibliografia científica recent i van concloure que determinades classes de fàrmacs eren efectius per tractar les migranyes agudes. Entre ells destaquen els triptans, la dihidroergotamina i nombrosos antiinflamatoris no esteroides, com l'àcid acetilsalicílic, l'ibuprofèn i el naproxèn. 

En la guia també apareixen el butorfanol, com a aerosol nasal, i la combinació de sumatriptan/naproxèn i de paracetamol/àcid acetilsalicílic/cafeïna. Altres medicaments es classifiquen com 'probablement efectius' o 'possiblement efectius'. Encara que els analgèsics opiàcis potents com el butorfanol, la codeína/paracetamol i el tramadol/paracetamol són probablement efectius per a les migranyes, els autors de la guia no recomanen la seva presa regular. 

L'estudi conclou que quan es tria un fàrmac per a un pacient amb migranya, el metge ha de tenir en compte tant la seva efectivitat com els possibles efectes secundaris.


Mal de cap: El Diari de cap i dolor facial



Marmura MJ, Silberstein SD, Schwedt TJ





INFORMACIÓ ANNEXA