Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimarts, 10 de març de 2015

Què fem amb el pacient que té un CHA2DS2-VASc d'1?

Resultat d'imatges de DUDASResum

- Encara que les guies europees de FA assenyalen que hauria de considerar-se l'anticoagulació en els pacients amb un CHA2DS2-VASc =1, els estudis que analitzen el risc de complicacions tromboembòliques en aquesta població indiquen que aquest és molt variable.

- solament s'hauria de plantejar l'anticoagulació en pacients amb un CHA2DS2-VASc=1 quan l'HAS-BLED fos de 0 o 1. És a dir, que el benefici d'anticoagular a pacients amb CHA2DS2-VASc=1 és, en el millor dels casos, escàs. Això va quedar palès en l'estudi de Ruiz-Ortiz i col·laboradors, encara que amb un nombre limitat de pacients (Rev Esp Cardiol. 2012;65:382-3). Per si això fos poc, realment no es coneix bé el risc real d'ictus en els pacients amb un CHA2DS2-VASc=1, ja que segons els diferents estudis aquest varia del 0,6% a > 2,0%Resultat d'imatges de CHA2DS2-VASc


Referencia

  • Friberg L, Skeppholm M, Terént A.
  • J Am Coll Cardiol 2015; 65: 225-232.

INFORMACIÓ ANNEXA