Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dilluns, 11 de maig del 2015

Actualització en la Profilaxi postexposició al virus de la immunodeficiència humana (VIH)

 













Atès que és una malaltia per a la qual no es disposa d’una vacuna preventiva, aquesta mesura de prevenció, basada en la utilització de fàrmacs antiretrovirals, té com a objectiu evitar l’establiment de la infecció en les exposicions accidentals tant ocupacionals com no ocupacionals. Malgrat no disposar d’assaigs clínics per problemes ètics, existeixen diferents factors que justifiquen l’ús de la profilaxi i, per això, les diferents societats científiques han publicat guies i documents de consens on es descriuen les principals vies de transmissió i el seu risc associat, en quins casos està indicat fer profilaxi i quins antiretrovirals cal utilitzar. 

Actualment, la majoria de guies recomanen la utilització d’un inhibidor de la integrasa no potenciat (raltegravir o dolutegravir) associat a emtricitabina i tenofovir, i administrar d’aquesta manera una pauta triple que és la que aconsegueix la màxima supressió vírica en el tractament de la infecció crònica.

http://medicaments.gencat.cat/web/.content/minisite/medicaments/professionals/6_publicacions/butlletins/butlleti_informacio_terapeutica/documents/arxius/BIT_v26_n03pdf.pdf