Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dilluns, 4 de maig de 2015

La prescripció de bifosfonats i vitamina D no prevé les fractures per osteoporosi en dones majors de 65 anys

Resultat d'imatges de osteoporosiLogotip IDIAP Jordi Gol
Un grup de recerca, format per professionals de medicina d’atenció primària de Lleida (CAP Primer de Maig, CAP Bordeta-Magraners i CAP Cappont) en col·laboració amb la Unitat de Suport a la Recerca Lleida (USR-Lleida) de l’IDIAP Jordi Gol  i el Servei de Farmàcia del Departament de Salut, acaba de publicar a la revista internacional PLOS-ONE els resultats d’un estudi que avalua l’efecte dels bifosfonats sobre el risc de primera fractura per osteoporosi. 
L’estudi, elaborat després de fer un seguiment durant cinc anys d’un grup de 1.604 dones majors de 65 anys tractades amb bifosfonats i/o vitamina D, conclou que no es pot determinar l’efecte beneficiós de la prescripció de bifosfonats com a prevenció de la primera fractura. Tot i que encara es recomana aquesta medicació  en la majoria de les guies per al tractament de l’osteoporosi, hi ha dubtes sobre la seva utilitat en la població general.
La revista PLOS-ONE té un gran impacte i és un referent internacional. El projecte i alguns dels investigadors que hi ha participat formen part del Grup de Recerca en Terapèutica en Atenció Primària (GRETAP) de Lleida, reconegut per la Generalitat de Catalunya i acreditat per l’IDIAP Jordi Gol. La USR-Lleida fa set anys que ajuda a fer recerca de qualitat en l’àmbit de l’atenció primària. 
L’autoria de l’article correspon als professionals següents: Gisela Galindo (USR-Lleida, IDIAP, ICS), Jordi Real (USR-Lleida, IDIAP), Leonardo Galván (Departament de Salut), Maria Antonia Lafarga (ICS), Maylos Rodrigo (ICS)  i Marta Ortega (ICS).

Enllaços d’interès: