Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 1 d’octubre del 2015

Nous canvis en el tractament de la Gonocòccia (250 a 500 mg.)

A partir d’avui, 23 de setembre, la GT@ de l’ECAP comptarà amb l’actualització dels problemes de salut de Gonocòccia, Orquitis epididimitis i MIP.  En aquests problemes de salut, s’ha canviat la dosis de ceftriaxona i.m de 250 mg a 500 mg. 
 
Aquesta decisió de canvi de dosi, ha estat consensuada després d’un seguit de reunions entre professionals de l'ICS (assistencials, de laboratori de microbiologia i de farmàcia) juntament amb membres de la Fundació Institut Català de Farmacologia. 
Rere revisar les recomanacions internacionals sobre el tractament de la infecció per Neisseria gonorrhoeae, a nivell europeu i internacional s'ha observat un problema de resistència creixent d'aquest germen enfront les cefalosporines. 

En aquest sentit, com a grup de treball, s’ha acordat subscriure les recomanacions de la International Union Against Sexually Transmitted Infections (IUSTI)  i l'Organització Mundial de la Salut  de 2012: augmentar la dosi de Ceftriaxona i.m. de 250 mg a 500 mg en la gonocòccia no complicada, en un intent de retardar i combatre la disseminació de soques amb sensibilitat disminuïda a les cefalosporines. Juntament amb l'administració d'Azitromicina 1 g per via oral com a complement d'aquesta estratègia.