Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimecres, 21 d’octubre de 2015

Revisant la medicació en l´ancià: Què necessito saber?


En el cas dels ancians, és necessari afegir a la llista de «fàrmacs de risc» altres que s'assenyalen amb menor freqüència, possiblement a causa que els seus efectes adversos tendeixen a confondre's amb els símptomes de la pròpia comorbilidad: benzodiazepines, antidepressius tricíclics, fàrmacs amb propietats anticolinèrgiques, antipsicòtics, antagonistes del calci i insulines.


Per facilitar la revisió de la medicació s'han dissenyat múltiples eines. En el nostre context, els criteris STOPP-START proposats per la Societat Europea de Geriatria són els més utilitzats per detectar prescripcions potencialment inadequades en persones majors de 65 anys. Inclouen 87 criteris de sobreutilizació de fàrmacs (STOPP o fàrmacs/ indicacions a evitar) i 34 criteris d'infrautilizació (START o fàrmacs/indicacions a iniciar).Existeixen a més altres eines per facilitar la revisió de fàrmacs en ancians, com els criteris de Beers o els ACOVE, entre altres.
.
Sobre la base d'una selecció dels criteris STOPP-START i guies sobre el maneig de la polimedicació es tracta de proporcionar recomanacions concretes sobre els fàrmacs que més problemes de seguretat generen en els pacients ancians, de cara a facilitar la revisió de la medicació.


Font original:Infac


Resultat d'imatges de anciano infac