Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dilluns, 9 de novembre de 2015

Escala NIHSS per l´ictus agut


La NIHSS (National Institute of Health Stroke Score) s'empra per a la valoració de funcions neurològiques bàsiques en la fase aguda de l'ictus isquèmic, i monitortizar la seva evolució clínica, detectant de manera adequada els canvis.

La seva puntuació té una bona correlació amb el volum de l'infart, prediu el pronòstic funcional i la resposta a la fibrinolisi, encara que no valora be els infarts vertebrobasilars i puntua més els ictus de territori d'artèria cerebral mitjana esquerra, que afecta a més funcions corticales.

Aquest video recull en menys de cinc minuts l'exploració completa mitjançant l'escala (per Sergio Calleja @montecoya).
Font original: Micropolio

Escala NIH Stroke Scale

El punt 11 explora l'existència d'una síndrome d'inatenció unilateral (abans denominat heminegligència). El pacient no s'orienta o no respon davant estímuls contralaterals (visual, auditiu, somatosensorial) a la lesió hemisfèrica, però la causa no és un trastorn elemental sensorial o motor. Per exemple, pot no reconèixer la meitat d'un objecte, o no representar-la quan se li demana que ho copiï. Si s'afecta l'espai personal, activitats com la neteja personal (o per exemple pentinar-se), solament les realitza sobre la meitat corresponent a la lesió.

És més habitual i sever en lesions parietals dretes.

visual-neglect
L'extinció consisteix a tenir dificultats per reconèixer dos estímuls realitzats simultàniament (per exemple, tocar-li ambdues mans alhora, o presentar dos objectes simultàniament a esquerra i dreta). Seria una forma més subtil de la síndrome.