Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

divendres, 11 de desembre de 2015

La paràlisi «del dissabte nit»


Aquesta malaltia, s'engloba dins de les neuropatíes perifèriques produïdes per compressió d'un nervi quan travessa un canal i en aquest cas concret, l'afectat és el nervi radial. La causa més freqüent de lesió és la compressió del nervi contra l'húmer, per exemple, en deixar caure el braç sobre el respatller d'una cadira durant una intoxicació o un somni profund. 

Se li va donar aquest nom per la coincidència de casos amb les borratxeres del dissabte nit, doncs sol presentar-se en persones que, després de prendre massa alcohol, es dormen profundament amb el braç penjant sobre el respatller d'una cadira, sota el cap o de qualsevol altra part del cos. Quan dormim ens movem amb freqüència, però al dormir embriagats no hi ha moviment, i si un dels braços es queda comprimit sota el cos, pot romandre així durant molt temps, el suficient com per danyar el nervi.

 


                                                          http://ow.ly/UmMqJ

Els símptomes inclouen feblesa dels extensors del canell  i els dits (canell caigut) i, en ocasions, dèficit sensitiu en la cara dorsal del primer espai interosi.

 


                                                          http://ow.ly/UmMVw


En general, la paràlisi del nervi radial millora quan s'alleuja la pressió, encara que si la compressió ha estat durant molt temps pot haver-hi dany irreversible del nervi.

El tractament depèn de la gravetat de la lesió, en els casos més lleus es basa en fisioteràpia (enfortiment muscular, evitar contractures, estimulació transcutània) mentre que en els casos més greus, s'ha de posar una férula mantenir en extensió del canell i fàrmacs (AINE, amitriptilina, carbamazepina, àcid valproic, gabapentina....).´
                                                      http://ow.ly/UmOpf