Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dijous, 28 de gener de 2016

El consum d'alcohol augmenta l'àcid úric

És molt perjudicial per a la salut tenir elevat l'àcid úric, ja que si no es controla es pot desenvolupar gota. La dieta és fonamental per regular el nivell d'àcid úric pel que s'ha de limitar la quantitat d'aliments que es consumeixen com carn, embotits, vísceres i productes amb greix. Però també per controlar o baixar l'àcid úric s'ha d'evitar consumir begudes alcohòliques.
gota

Les begudes que no es pot beure quan es té alt nivell d'àcid úric són:
-cerveses
-licors
-whisky

Les purines són les substàncies que s'han d'evitar i que es troben principalment en la carn però també en diverses begudes alcohòliques.

Beure només una cervesa pot elevar al doble l'àcid úric pel que és vital deixar les begudes alcohòliques si s'està fent un tractament per baixar l'àcid úric.

Només es pot prendre com a màxim 1 copa de vi al dia ja que aquesta beguda alcohòlica si es consumeix en aquesta quantitat no eleva el nivell d'àcid úric.

El consum d'alcohol interfereix directament i negativament amb el tractament per baixar l'àcid úric com la dieta i l'exercici per això cal evitar-ho.

És molt important controlar l'àcid úric perquè si no es tindran en el futur problemes de salut seriosos.

Amb una dieta sana, exercici i el control mèdic s'obtenen excel·lents resultats per controlar l'àcid úric però cal comprometre i seguir les pautes mèdiques.acidourico