Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

divendres, 22 de gener de 2016

L'amenaça del virus de la Zika

alertavirus-zika


Idees Clau

1.- Davant de qualsevol persona provinent del centre o sudamèrica amb febre, exantema, i artromiàlgies, caldrà tenir en compte aquest diagnòstic. 

2.- Caldrà descartar, la chikungunya, el dengue i la febre groga.

3.- El virus del Zika, que afecta ja a una quinzena de països a Amèrica, es transmet a través d’un mosquit del gènere Aedes aegypti, el mateix que porta el chikungunya i el dengue. Tot i que no es tracta d’una malaltia mortal, el Zika sí que suposa una amenaça per a les dones embarassades durant els primers mesos de gestació, ja que s’ha vinculat el virus amb casos de microcefàlia. El virus pot provocar també febre, ulls vermells sense secreció i sense picor; erupció cutània amb punts blancs o vermells i, en menor freqüència, dolor muscular i articular.


Més informació a: Quid pro Quo