Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dijous, 7 de gener de 2016

Saps quantes calories tenen les begudes alcohòliques?Després de l'arribada del nou any molts fan un "mea culpa" pels excessos de menjar, derivats en els quilos de més. 
No obstant això, els aliments no són els únics protagonistes del sobrepès. L'alcohol també juga un rol fonamental.

Les calories de l'alcohol es qualifiquen com a "calories buides", és a dir, sense valor nutricional. Consumir alcohol redueix la quantitat de greix que el cos crema per obtenir energia.

Gairebé 400 hamburgueses a l'any!


Un de les begudes més comunes i universals, la cervesa, pot ser traidora. Una llauna de 330 ml de cervesa conté unes 142 calories, és a dir, mitja hamburguesa. Però consumir dues cerveses al dia equivaldria a menjar-se unes 370 hamburgueses a l'any.

Entre els més calòrics està el rom. 50 ml de rom equival a unes 120 calories. Si a això li vam sumar 250ml de beguda cola, la reconeguda "roncola" o Cuba Lliure ascendeix a unes 225 calories.

I entre les begudes alcohòliques més "light", és a dir, que menys calories aporten són el vi o els caves, prosecco o cava. La copa de 175 ml equival a unes 133 calories.No obstant això, prendre una ampolla de vi equival a menjar-se més de tres hamburgueses.

El problema és que no molta gent és conscient de la seva ingesta de calories cada vegada que es va de copes. .

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/25/f7/2c/25f72c5b90167503c80519f2e75d38d3.jpg


Font: Servei Nacional de Salut de Regne Unit (NHS)