Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dilluns, 22 de febrer de 2016

Prescripció d'antibiòtics en el decurs de la jornada laboral: cansament terapèutic!


Resultat d'imatges de fatiga del medico 


Font original: 3 clics

Una carta publicada al JAMA Internal Medicine posa de manifest la prescripció innecessària d’antibiòtics (ATB) en infeccions respiratòries agudes (IRA) a mesura que la jornada laboral s’allarga, el que els psicòlegs anomenen la fatiga de la decisió.

 Els autors van analitzar les visites per IRA en pacients de 18 a 64 anys en jornades laborals de quatre hores (es van excloure els pacients amb una malaltia crònica o altres patologies agudes, on l’ús d’un antibiòtic podria estar indicat).

 Es va prescriure un antibiòtic en un 44% de les 21.867 visites realitzades. El més destacable va ser que la prescripció d’antibiòtics va ser superior en la tercera (OR 1,14; IC 95 % 1,02-1,27) i en la quarta hora de la jornada laboral (OR 1,26; IC 95 % 1,13-1,41) en comparació amb la primera hora (figura 1). 

Com a causes d’aquesta associació, els autors exposen el desig del metge de fer alguna cosa significativa per als pacients, de concloure la visita ràpidament, o la por irreal de possibles complicacions.

 Com a solucions, proposen modificar l’horari, fent sessions més curtes i amb pauses obligatòries.

 Figura 1. Prescripció d’antibiòtics en el decurs de la jornada laboral (extret de Linder et al.)