Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dilluns, 7 de març del 2016

Demència amb cossos de Lewy: símptomes, causes i tractaments

demencia con cuerpos de Lewy


 

La llum de la finestra apareix i desapareix...Ja no recordes com abans, i mantenir-te atent resulta gairebé impossible...Caminar... és com córrer una carrera olímpica..."

Així d'aquesta forma tan particular, podria començar el diari d'un escriptor, d'un poeta que pugui trobar-se en ple exercici creatiu. No obstant això, la qual cosa s'intenta il·lustrar no és la manera en què un artista percep la seva realitat. Estem més aviat apreciant un petit passatge del que pogués ser la vida d'una persona afligida per demència amb cossos de Lewy (DCL), una condició que és reconeguda com una demència independent des de fa molt poc, l'any 1996. Abans, es diagnosticava de forma errònia com a alzheimer o párkinson perquè aquesta malaltia comparteix símptomes comuns amb les dues predecessores.

S'estima que els casos de DCL poden arribar a representar un 15-25% de totes les demències, la qual cosa la col·loca com la segona causa més comuna de demència després de la malaltia d'Alzheimer (EA). 
¡Cuidado! Los medicamentos antipsicóticos como el haloperidol pueden provocar efectos adversos graves en las personas con DCL

Més informació