Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dijous, 24 de març de 2016

No s'han de manipular ni tallar els pegats de fentanil!

 
M'alegra enormement que els pacients em consultin abans d'iniciar un tractament prescrit a l'Hospital. És conegut que som els controladors aeris dels pacients en els seus viatges per les consultes externes hospitalàries.

Introduir un opiàci en el dolor crònic d'un pacient artròsic ha de ser una decisió ben valorada.
Iniciar aquesta teràpia amb fentanil també; sempre serà més adequat iniciar opiòides d'acció curta per calcular la dosi efectiva i passar a una forma retardada, per què no també oral? Però si encara així, es decideix usar fentanil, si us plau, que la família o els pacients no manipulin el pegat tallant quarts i meitats o meitats del mateix, atès que els sistemes d'alliberament progressiu poden veure's greument alterats en la seva cinètica i produir greus riscos en la seva absorció. La fitxa tècnica ho expressa amb claredat.

De pas, recordeu, que l'ibuprofè d'alliberament perllongat s'administra com 2 comprimits en una única dosi diària després del menjar.

Font original: Vicente Baos
http://4.bp.blogspot.com/_mQrT6hI473Y/TP6PirqENqI/AAAAAAAADdM/scbSb3bh-i4/s280/nunca.jpg