Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

divendres, 29 d’abril de 2016

Fins un 86% dels pacients asmàtics no utilitzen adequadament els inhaladors!


Segons un recent estudi publicat en la revista Annals of the American Thoracic Society es calcula que fins al 86% dels pacients asmàtics té problemes per utilitzar els inhaladors.

Aquests dispositius són essencials per al tractament de malalties respiratòries; no obstant això, tot el que els hagi tingut entre les seves mans per primera vegada sap que el seu ús no és precisament senzill. Un estudi acaba de constatar el que alguns sanitaris saben des de fa temps: l'educació del pacient és clau perquè aprengui a coordinadar la seva respiració amb el clic que farà arribar la medicació fins als seus pulmons.

Els inhaladors subministren els medicaments en forma de pols o líquid directament fins als pulmons i bronquis, sense necessitat de travessar el sistema digestiu; el que els converteix en aliats ideals en en dues grans malalties: l'asma i la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC).