Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimecres, 20 d’abril de 2016

Resum visual del diagnòstic diferencial entre el càncer de cèrvix i el d´endometri

A nivell mundial, el càncer de cèrvix uterí és el càncer genital femení més freqüent, representant el segon càncer ginecològic en freqüència a nivell mundial i el tercer que causa més mortalitat. 
A Espanya, el càncer genital més freqüent és el d'endometri, seguit pel càncer d'ovari i pel de cèrvix. L'edat de màxima d'incidència del càncer cervical es situa entre els 50 i 55 anys, registrant-se una incidència estimada ajustat per edat a Espanya de 8.5 casos per 100.000 dones/any.
Malgrat les campanyes de prevenció de càncer de cèrvix, només un 25% de les pacients amb càncer estan asimptomàtiques en el moment d'establir el diagnòstic. El signe més freqüent és l'hemorràgia genital en forma de coitorragia, alteracions o hemorràgia postmenopàusica. Altres símptomes com ara flux vaginal pudent, pèrdua de pes, dolor i símptomes secundaris a malaltia metastàtica són menys freqüents.