Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimecres, 30 de novembre de 2016

Chikungunya: malaltia vírica emergent. Irrupció en l'àmbit laboral: primer cas declarat a Espanya com a accident de treball

Resultat d'imatges de Chikungunya

La malaltia del Chikungunya és una infecció causada pel virus Chikungunya i transmesa a l'home per la picada de mosquits vectors del gènere Aedes. Encara sent endèmica d'altres països, l'elevada mobilitat actual de la població per motius lúdics, laborals, comercials i migratoris al costat de la presència del vector competent (Aedes albopictus) en nombroses zones geogràfiques d'Espanya, fa que hagi irromput al nostre territori en els últims anys. 

La paraula Chikungunya deriva de l'idioma Makonde (Moçambic). Significa «el que s'encorba» en referència a la postura freqüentment adoptada pel dolor articular.

Malgrat la seva escassa mortalitat, la morbiditat pot ser elevada, afectant de forma significativa a l'activitat de vida diària i capacitat laboral del pacient, reflectit en el conseqüent absentisme laboral i repercussió econòmica. 

A Espanya, tant des del Servei Sanitari Públic com des dels Serveis Mèdics de Salut Laboral i Serveis de Prevenció, s'ha d'estar preparat per al diagnòstic, seguiment, tractament i prevenció de malalties fins ara desconegudes en el nostre àmbit de treball. 

Aquest article descriu el primer cas laboral a Espanya per malaltia del Chikungunya importada per contagi a Haití.