Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 23 de novembre del 2016

Conflictes bioètics en la relació sanitària derivada de les baixes laborals

Revista de Bioética y Derecho 



Resultat d'imatges de conflictos eticos 

Font original: Revista de Bioética y Derecho Perspectivas Bioéticas www.bioeticayderecho.ub.edu - ISSN 1886-5887  de Mónica Ballesteros Polo.

OBSERVATORI DE BIOÈTICA I DRET DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA

Resum

El present article realitza una reflexió sobre els conflictes bioètics que sorgeixen en la relació mèdic pacient quan un treballador presenta un problema de salut que deriva en una baixa laboral.

Es limita a aquells casos d'origen comú, és a dir, quan el problema de salut no té una relació directa amb el treball. Així mateix es centra específicament en els treballadors per compte d'altri el règim dels quals integra la seguretat social i reben una prestació econòmica mentre continui el procés a través de la Mútua Col·laboradora amb la Seguretat Social (Mútua) i a la qual la seva empresa està afiliada.
 
Encara que el treballador acudeix al metge per un problema de salut, la relació no és únicament assistencial, sinó que també inclou una valoració de la capacitat laboral, ja que en cas de veure's disminuïda, s'emetrà un certificat d'incapacitat temporal. A través d'aquest certificat s'activen mecanismes que engeguen la participació d'altres sanitaris, en aquest cas de la Mútua, amb l'objectiu de gestionar aquest procés.

Per tant, parlem d'una relació més àmplia, complexa, que va més enllà de l'assistència sanitària, i que en ocasions pot generar conflicte d'interessos.

1 comentari:

antoni ha dit...

Miquel em sembla molt interessant que tractis temes relacionats amb la IT. Com a suggeriment penso que a més de cursos de bioètica per a professionals sanitaris no seria sobrer que les escoles de negocis o la mateixa universitat formació ètica en general a directius, empresaris, sindicalistes, opinadors doncs la realitat que visc en el dia a dia de la consulta és molt diferent de la ïdilica que descriu la Dra Ballesteros Polo en el seu artícle.Les condicions laborals de la majoria dels treballadors , no únicament industrials , també del sector serveis s´han endurit molt i és més habitual el presentisme que l´absentisme.
Per altra banda la col.laboració de les Mútues patronals en la gestió de la IT, sobre tot en el recolzament per millorar l´espera davant les proves complementaries o la visita als especialistes més que excepció seria deliri.
Adjunto informació apareguda recenment als mitjans sobre el tema. També aquest tema és complex i polièdric.

http://www.lavanguardia.com/economia/20161113/411833357521/absentismo-laboral-asepeyo-empleo.html



Felicitats pel blog i una abraçada
Toni Agustí ABS Olot