Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 23 de novembre del 2016

Quines activitats es poden realitzar durant la baixa per incapacitat temporal?

Resultat d'imatges de incapacidad temporal 

Una de les obligacions que té el treballador en situació d'incapacitat temporal és no transgredir la bona fe contractual, principalment no treballar per compte propia o aliena ni realitzar activitats que puguin qualificar-se com a tal o perjudicar el procés curatiu, sota pena d'acomiadament disciplinari i/o pèrdua del dret al subsidi (art. 175 LGSS (LA LLEI 16531/2015)).  

És a dir, pot fer tot allò que no pertorbi la recuperació i ha de fer tot allò que l'afavoreixi.

Vist així sembla que els límits estan clars. Ara bé, la realitat demostra que, en moltes ocasions, la línia entre realitzar una activitat incompatible o compatible amb la incapacitat temporal no està tan clara. De fet, cal analitzar cas a cas, si bé la jurisprudència ha anat definint pautes que atenen principalment a la durada i el caràcter de l'activitat que es realitza durant la baixa mèdica. Així, es pot sortir al carrer o fer exàmens si la patologia no obliga a estar a casa, anar a una festa depenent de la malaltia o viatjar si s'està localitzable.

Vegem casos concrets en un i un altre sentit.


Jurisprudència facilitada per Redacción Wolters Kluwer en La Ley Digital


http://laleydigital.laley.es/Content/Documento.aspx?params=H4sIAAAAAAAEAMtMSbF1jTAAAkNDM2MDA7Wy1KLizPw8WyMDQzNDQwMLkEBmWqVLfnJIZUGqbVpiTnEqAOfRwbw1AAAAWKE 


MÉS INFORMACIÓ ANNEXA



.
.
.