Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dilluns, 30 de gener de 2017

Toxicitat a llarg termini dels tractaments antineoplàstics durant la infància


En els darrers anys, els avenços en el tractament antineoplàstic han allargat la supervivència dels nens amb càncer, i cada vegada es coneixen més els seus efectes adversos a llarg termini. En els supervivents d’un càncer durant la infància, la possibilitat d’aparició d’aquests efectes adversos justifica que se segueixi una vigilància especial fins a l’edat adulta. 

En el darrer número del butlletí de farmacovigilància de Catalunya es revisen els principals efectes adversos a llarg termini que cal tenir en compte per fer-ne un seguiment en aquests adults, com la cardiotoxicitat per antraciclines, les alteracions de la fertilitat, els trastorns endocrins, o les segones neoplàsies, entre d’altres (BFVC 2016;14:17-22).

El coneixement dels efectes adversos tardans dels tractaments oncològics en els nens pot ajudar a orientar l’elecció cap als tractaments menys perjudicials a llarg termini, o a buscar els mitjans per poder-los prevenir.